ermedàs - PALAFRUGELL - GIRONA

El municipi de Palafrugell pertany a la comarca del Baix Empordà. Té algunes cales molt representatives de la Costa Brava i disposa d'una tradició gastronòmica extensa i d'una riquesa cultural personificada en l'escriptor Josep Pla.

La vila de Palafrugell és el centre del municipi, mentre que Ermedàs, Santa Margarida, Vilaseca i Llofriu són els seus nuclis rurals però també hi trobem els nuclis costaners de Calella, Llafranc, Tamariu i Aigua Xelida. D'aquesta manera, el municipi viu dividit entre el mar i l'interior, tot i que la importància del seu litoral ha condicionat el desenvolupament social i econòmic, transformant una vila tradicionalment dedicada a la industria del suro, en un centre turístic i de serveis plenament consolidat.

Palafrugell és actualment una de les destinacions turístiques i de segona residències més important de les comarques gironines. Això fa que la població al pic de l'estiu se situï al voltant dels 60.000 habitants, quan a l'hivern hi ha prop de 22.000 habitants. La franja litoral abarca 12 km de retallades cales i petites platges.

ESDEVENIMENTS ANUALS

Garoinada

Des de 1992, durant els mesos de gener, febrer i març es celebra una de les campanyes gastronòmiques de les comarques gironines més conegudes i de més tradició. El producte principal promogut és l'eriço de mar o garoina.

Cantada d'Havaneres Calella de Palafrugell

Cada primer dissabte de juliol des de fa més de 50 anys, a la platja de Port Bo de Calella de Palafrugell se celebra la cantada d'havaneres més coneguda de Catalunya, retransmeses últimament per TV3.

Festival Jardins de Cap Roig

El Festival Jardins de Cap Roig s'ha convertit en un dels festivals de música més importants d'Europa. Se celebra durant els mesos d'estiu a un espai únic com és el Jardí Botànic de Cap Roig de Calella de Palafrugell, on hi participen artistes de diferents gèneres i d'àmbit internacional. Des de fa uns anys, el nostre oli té cabuda en el restaurant del festival, el Via Veneto.

Festes de Primavera

Probablement una de les festivitats més importants de Palafrugell, ja que implica a tota la població a través d'una gran diversitat d'activitats. La festa culmina amb el Carrousel Costa Brava, on carroces vingudes no només de Palafrugell sinó de tot Catalunya són l'eix vertebral de la celebració.

Festival de Jazz Costa Brava

Cada tardor, el Festival de Jazz Costa Brava aporta una oferta musical variada que aposta per la combinació del jazz més internacional amb grups emergents del panorama català.

Festes nadalenques

Durant les festes nadalenques s'organitzen diferents activitats populars i totalment tradicionals com ara l'encesa de llums, la cavalcada de reis, el concurs de pessebres o una pista de gel.

Please reload